Brain Blocks Training (voorjaar)

  • Dag 1

    Hierin staat psycho-educatie over autisme met Brain Blocks centraal. Cursisten leren hoe ze Brain Blocks als visueel middel kunnen inzetten ter ondersteuning van psycho-educatie over autisme. Ze leren hoe cliënten uit te nodigen tot het vormen van hun eigen Brain Blocks beelden die vervolgens centraal komen te staan in de begeleiding.

  • Dag 2

    In de tweede cursusdag wordt de structuur van de psycho-educatie losgelaten. De werkwijze met Brain Blocks gaat dan meer de ontwikkeling van de cliënt volgen en wordt daardoor diagnose vrij. Het inzetten van Brain Blocks bij de ontwikkeling van de ik- ander differentiatie (ook wel TOM of mentaliserend vermogen genoemd) staat deze dag centraal.

  • Dag 3

    In de derde cursusdag wordt de werkwijze van de tweede dag verdiept. Het accent komt dan te liggen op belemmerende overtuigingen die we terug kunnen zien in hun Brain Blocks beelden van cliënten. Cursisten leren het verschil tussen ‘probleembeelden’ en ‘kernbeelden’ en hoe ze deze kernbeelden samen met de cliënt kunnen vormen. Psycho-educatie komt in deze dag weer terug in de werkwijze.

Evenement Eigenschappen

Startdatum 27-12-2021
Max. deelnemers Onbeperkt
Ingeschreven 0
Tarief €550.00
Locatie JGO Zoetermeer
Wij accepteren geen inschrijvingen meer